Pernute cu ciocolata si gem

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Noi 2016 | 3729 vizualizari

 

Foarte usor de facut si foarte bune. Se pot face toate cu ciocolata sau toate cu gem. La mine s-a terminat nutella si am completat cu gem.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (400g)
  • nutella
  • gem de visine
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute cu ciocolata si gem:

Aluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider.

Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am chinuit cu ele)

Se pune o lingurita de nutella sau gem pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

Se face cate o taietura oblica pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Obligatoriu trebuie taiate ca sa nu iasa umplutura. (eu am uitat si am patit-o)

Se ung cu galbenus de ou.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se lasa la racit.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Trebuiesc facute mai mari si taiate deasupra sa iasa perfecte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de gris