Prajitura cu nuci si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 1 Dec 2012 | 18132 vizualizari

 

O prajitura foarte fina cu blat de nuci si multa crema de ciocolata...:)
La multi ani Romania!

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 8 linguri ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 300 g nuci
  • 100 g faina
  • 1/2 praf de copt

Crema:

  • 400 g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 7 galbenusuri
  • 40 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt
  • esenta de rom dupa gust
  • 50 g nuci macinate pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si ciocolata:

Pentru blat mixam albusurile bine cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat,uleiul,apa ,nucile si faina amestecata cu praful de copt cernute.Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt(35/25 cm) timp de 15-20 de min fiecare(pana se auresc deasupra)

Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida si o dam la rece pana se intareste bine.

Separat frecam galbenusurile cu zaharul,cacaua si laptele si punem pe baie de aburi pana se ingroasa amestecand din cand in cand.

Cand sunt racite complet cremele mixam untul cu zaharul vanilat,adaugam treptat din crema de galbenusuri ,mixam ciocolata topita pana se deschide putin la culoare si o adaugam si pe ea cremei de unt.La final adaugam esenta de rom si dam la rece pentru 1 ora.

Impartim crema in 3 parti egale si ungem fiecare blat cu o portie generoasa de crema.Decoram cu nuci macinate si dam la rece peste noapte.

O portionam si o servim cu mare pofta !:)


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Lavinia 1

01.12.2012, 21:45

Multumesc mult Dia!

Miha 1

25.11.2013, 19:21

Lavinia, te rog sa detaliezi un pic cum sta treaba cu galbenusurile. Cele 7 galbenusuri de la crema is din cele 12 pe care le-ai folosit la blat? La blat folosim doar albusurile?

Multumesc!

Lavinia 1

25.11.2013, 19:59

Da Miha,la blat se folosesc numai albusurile iar la crema cele 7 galbenusuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bounty bars