A cumparat mama cateva mere si a zis ca poate fac si eu ceva dulce din ele. Eu de ceva timp aveam in minte o prajitura cu mere si bezea asa ca la fix au venit aceste mere. A iesit o bunatate de neimaginat, efectiv prajitura asta se topeste in gura si m-a cucerit total!
Pentru Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa ai nevoie de cateva ingrediente: oua, lapte, zahar, faina, mere, scortisoara.
Ingrediente Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa
Blat:
Umplutura:
Bezea:
Cum se prepara Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa
Umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si punem merele pe care le stoarcem intre maini.
Adaugam zaharul si lasam merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara.
Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.
Blatul:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si faina pe care mai intai o cernem. Mixam totul la viteza potrivita.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.
Dam tava in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.
Bezeaua:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Punem zaharul treptat si mixam pana devine ca o bezea.
Dupa cele 15 minute scoatem blatul din cuptor, punem merele din loc in loc cu lingura si le nivelam.
Deasupra venim cu bezeaua, o intindem uniform si cu o furculita facem cateva dungulite.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-15 minute pana bezeaua se rumeneste.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim.
Prajiturile cu fructe si bezea sunt delicioase. La fel este si Prajitura cu capsuni si bezea, foarte frageda si aromata sau Prajitura cu rubarba si bezea.
Iti recomandam si reteta de Prajitura Ciresica cu bezea, un desert excelent cu fructe.
O super bunatate este!