Prajitura cu mere de post

de lorykely in Mancaruri de post, 5 Mar 2010 | 12483 vizualizari

 

prajitura asta mi-o facea mama destul de des acum cativa ani... cand pe mine nu ma interesa nimik legat de bucatarie... mi s-a facut dor de gustul acela aromat si fin al prajiturii..

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mere rase
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • scortisoara
  • nuci, stafide etc ( dupa dorinta fiecaruia)
  • zahar vanilat
  • canile sunt de acelesi dimensiuni, mai putin paharul cu ulei, masurat si el ( nu am 4 cani asemenea )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

intr-un castron, se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara...
faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se adauga la compozitie...
se adauga si uleiul si se amesteca bine sa se omogenizeze

rezulta o compozitie usor vascoasa...
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se adauga cu lingura compozitia... si se niveleaza usor
deasupra am presarat migdale...
se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 min, pana se aureste si se desprinde usor de pe marginile tavii...

am testat-o cu scobitoarea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Lau 1

22.01.2012, 11:36

la multi ani

Rocsi 1

22.01.2012, 11:57

La multi ani!!!

Bya Ralu 1

22.01.2013, 19:53

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole cu ciuperci si spanac