Prajitura cu mere

de Panacris in Prajituri, 5 Noi 2011 | 9356 vizualizari

 

Reteta e din caietul de prajituri al mamei mele! E delicoasa prajitura si foarte usor de facut chiar si pentru incepatoare!!!

 

INGREDIENTE

  • oua 1 bucata
  • lapte 9 linguri
  • zahar 9 linguri
  • ulei 7 linguri
  • praf de copt 1 plic sau 1/2 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • mere 2 kilograme
  • zahar dupa gust
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • scortisoara 1/2 lingurita
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute. Intre timp se curata merele de coaja si se rad pe razatoarea fina. Apoi se storc de zeama si se amesteca cu zaharul, un plic de zahar vanilat, scortisoara si zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece, se imparte in doua, se intinde o foaie care se aseaza intr/o tava tapetata cu unt si faina sau cu foaie de pergament. Se aseaza umplutura de mere, se acopera cu a doua foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita si se presara zahar vanilat pe deasupra. Se pune la copt in cuptorul incins in prealabil, pentru cca. 20 de minute. Dupa ce s/a racit se pudreaza cu zahar praf si se taie in felii mari.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

30.06.2013, 19:14

foarte buna

simona72 1

30.06.2013, 20:48

Sim0na 1

23.03.2015, 21:40

Cris, as vrea sa incerc reteta ta.. dar nu am gasit precizat undeva cat de mare este tava in care am facut-o. Cumva 20x30 cm? As vrea sa stiu cate portii ies

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]