Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti

de Julie in Prajituri, 3 Aug 2010 | 7609 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa, racoritoare, acrisoara de la jeleul de prune, usor de facut si mai ales, fara cuptor.Va recomand cu caldura sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250- 300 g biscuiti
  • 50 g alune sau nuci
  • 100 g unt moale
  • esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar farin
  • 70-100 ml lapte dulce
  • Pentru jeleu:
  • 500 g prune
  • 1/2  cana  zahar
  • 20 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti:

Jeleul:
Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute.

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta peste prunele caramelizate.

Blatul:
Macinam biscuitii impreuna cu alunele apoi adaugam unt, esenta, scortisoara, cacao si zahar.La sfarsit punem laptele putin cate putin pana se leaga compozitia. Trebuie sa rezulte o pasta groasa.

Putem monta prajitura in forma de  tarta:  blat de biscuiti jos si jeleu de prune deasupra.  Sau o putem monta in forme individuale.
Eu am imbracat in folie alimentara forme rotunde mai mici. Am pus 3 lingurite cu pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu jeleu de prune.

Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore. Le putem servi decorate cu nuca de cocos si fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Julie 1

06.08.2010, 12:17

Merci,Bianca! A fost buna rau! ma gandesc acum sa incerc si cu alte fructe!

adry88 1

03.06.2011, 21:22

bune

jolygina 1

01.12.2012, 17:20

cat de bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem