Desert prajitura amandina

de Mitinita in Prajituri, 23 Noi 2014 | 16854 vizualizari

 

Prajitura preferata a copilariei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g faina alba, cernuta
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic mic de praf de copt
  • varf de cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 plic de capuccino
  • Crema de unt:
  • 400 g unt, la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra, cernut
  • 3 linguri cacao, cernuta
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Glazura:
  • 300 ml smantana dulce
  • 250 g ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura amandina:

Blat: Preincalzim cuptorul. Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin deschise la culoare si compozitia cremoasa. Adaugam si esenta de vanilie.

Intr-un bol, amestecam faina, cacaua, sarea si praful de copt. Adaugam la compozitia de oua cate doua linguri si amestecam cu miscari usoare, de jos in sus. Continuam pana incorporam toata faina.

Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunea 32×22 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt sau ulei si faina. Dam tava la cuptor 30-40 de minute sau facem testul cu scobitoarea si cand aceasta iese curata, blatul este copt. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Sirop: Punem apa intr-o craticioara, adaugam zaharul, plicul de capuccino si lasam sa fiarba siropul pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema de unt: Omogenizam untul cu zaharul pudra, cacaua si romul. Amestecam la inceput cu spatula, apoi cu mixerul.

Glazura: Punem smantana dulce pe foc si o lasam pana aproape sa fiarba. Ciocolata o rupem bucati si o punem intr-un bol. Turnam smantana dulce peste ciocolata si lasam sa stea cateva minute fara a o amesteca. Dupa ce au trecut cateva minute, amestecam cu un tel pana se omogenizeaza glazura.

Asamblare: Se taie blatul racit pe jumatate, pe orizontala, se insiropeaza bine ambele parti, se pune crema la mijloc si deasupra glazura. Se lasa la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine