Prajitura cu frisca si capsune

de Bucataras Medi in Prajituri, 8 Iun 2015 | 7922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 ml frisca lichida
  • 375 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 200 g capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si capsune:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugam  frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare.

Cernem faina si o amestecam cu sarea.

Adaugam treptat faina peste amestecul de mai sus. Amestecam folosind o lingura de lemn.

Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam in compozitie.

Impartim compozitia in doua.

In jumatate din compozitie adaugam cacao si amestecam.

Tapetam o forma(30/22) cu hartie de copt si turnam compozitia cu cacao apoi compozitia simpla.

Taiem capsunile felii si le asezam deasupra aluatului.Dam la cuptor(preincalzit in prealabil), la 180 grade timp de aproximativ 30 min. pana cand prajitura este usor rumenita si bine facuta(facen testul scobitorii)Lasam prajitura sa se raceasca  in tava dupa care o pudram cu zahar pudra si apoi o taiem patratele.

(Sursa de inspiratie, Laura Adamache......http://www.lauraadamache.ro/2012/03/prajitura-cu-frisca-si-capsuni.html.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]