Prajitura cu frisca, ciocolata si alune

de Ina in Prajituri, 3 Ian 2011 | 13836 vizualizari

 

Din categoria : " rateuri la ornat " - episodul 3
Nu scriu aici cu ce a zis Costel ca seamana, ca nu mi se aproba reteta =)))

 

INGREDIENTE

Blat:  ( cantitatile sunt pentru un singur blat, dar vom face doua  blaturi, deci pregatiti cantitati duble )
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
Crema :
  • 300 ml. frisca lichida
  • doua linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata menaj 
  • 100 g alune prajite si macinate
  • un plic cu gelatina
Sirop caramel :
  • 6 linguri cu zahar
  • 500 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
Glazura de ciocolata:
  • 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml. frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca, ciocolata si alune:

Blat :

     Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa.  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins, cca. 20-25 min. la foc mic. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ).  

    Procedam lafel cu al doilea blat.

Crema :

     Batem frisca , apoi adaugam cacaoa, ciocolata mejaj topita, 100 ml. lapte si un plic cu gelatina inmuiata in putina apa si topita 10 secunde la microunde ( sau un minut pe aragaz, pana incepe sa dea in clocot). Amestecam totul cu 100 g alune   prajite si macinate.  

Asamblare: 

    Intre cele doua blaturi insiropate intindem crema , iar pe blatul superior turnam, calda, glazura de ciocolata obtinuta prin amestecarea a 300 g. ciocolata mejaj topita cu 50 ml. frisca lichida.

   Eu am vrut sa fac un decor gen " panza paianjen" cu ciocolata alba, dar nu mi-a iesit si am intins toata ciocolata alba peste cea neagra.... Motzurile de frisca le-am facut cu punga si mi-au iesit tare urate.... :( 

   Un lucru e cert : a fost delicioasaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

   P.S. Nu priviti decorul, priviti doar sectiunea =))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca, ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Zamfira 1

09.12.2012, 16:07

o prajitura foarte buna...arata oarte bine, la orice desert putem schimba aspectul, asa ca: Ina, imi place si am retinut reteta!

ANNA_46 1

10.12.2012, 00:52

Super delicioasa prajiturica

-Marius- 1

20.12.2018, 08:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem