Prajitura cu foaie zdrobita

de T I M E A in Prajituri, 29 Dec 2012 | 44461 vizualizari

 

Inca o prajitura gustoasa pe care mama mea o facea foarte des. E partial prajitura Kati, am modifica doar glazura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi (3)
  • 400-450 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • 1 foaie zdrobita
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahar pudra
  • 1/2 pachet unt (125 gr)
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura (eu nu am facut cea clasica cu spuma de albus)
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • o lingurita unt
  • Pentru ornat
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie zdrobita :

Pentru foi frecam margarina cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Framantam pe masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de degete.

Lasam aluatul la rece aprox o ora apoi intindem pe rand 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.

Foaia cea mai nereusita o zdrobim si o folosim pentru crema.

Amestecam foaia zdrobita cu cele 2 linguri de cacao si adaugam laptele usor incalzit. Adaugam apoi esenta de rom si gemul si amestecam bine.

Untul il mixam cu zaharul pudra pana devina spuma. 

Impreunam cele doua compozitii adaugand treptat cate o lingura de unt la compozitia de foi zdrobite.

Asezam o foaie pe o plansa si punem toata crema niveland cu un cutit. Asezam peste crema a doua foaie.

In mod normal la aceasta prajitura se face o glazura din spuma de albus, dar eu am preferat sa fac o glazura de ciocolata alba.

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si untul si turnam peste prajitura niveland cu un cutit.

Presaram peste glazura ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie zdrobita " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei