Prajitura cu crema de zahar ars

de Lau in Dulciuri, 10 Apr 2011 | 7833 vizualizari

 

reteta o am de la miha,ii multumesc, a fost foarte buna

 

INGREDIENTE

Crema

  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • esenta de vanilie

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Caramel

  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 5 linguri de zahar in cratita de 22 cm,in care vom prepara prajitura.Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe pereti laterali se lasa la racit.

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul,apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie,putin cate putin,amestecand continuu. Compozitia obtinuta se toarna in cratita peste caramel si se da la foc mediu, pana incepe crema sa se inchege.

Intre timp se prepara blatul:albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se incorporeaza usor apoi faina amestecata cu praful de copt

Turnam usor compozitia peste crema de zahar usor inchegata si dam din nou la cuptor pana se rumeneste blatul

Se scoate cratita din cuptor si se lasa la racit

Punem un platou peste cratita si cu o miscare ferma rasturnam prajitura fara a ridica cratita,

Lasam la racit

O putem servi asa sau cu frisca si sirop de capsuni cum am servit-o noi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]