PRAJITURA CU CAPSUNI

de iuliana_florentina in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 5409 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

    • 5 oua
    • 3 linguri indulcitor natural Green Sugar
    • 2 linguri de apa calda (pt a topi mai bine indulcitorul)
    • 3 linguri de ulei
    • 5 linguri de faina alba
    • 1 plic de praf de copt
    • 150 g capsuni pasate (piure)
    • Decor si crema de capsuni:
    • 150 g capsuni pasate (pentru siropat blatul si decor )
    • 200 g mascarpone
    • 1 lingura smantana (sau frisca)
    • 2 linguri indulcitor
    • 200 g capsuni pasate
    • 100 ml apa
    • 1 plic gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAPSUNI:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul, apoi am adaugat uleiul si apa.

Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie, dupa care am incorporat lingura cu lingura faina si praful de copt.

Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am lasat blatul la copt cam 20 minute, in cuptorul deja incins, la 180 grade C.

Din blatul copt am montat cinci prajiturele, cu ajutorul unor patrate si cercuri din inox. Cu ajutorul lor am decupat intai cate doua patrate (doua cercuri) pentru fiecare prajitura.

Intr-un bol am pus crema mascarpone, smantana si indulcitorul. Le-am mixat pana s-au omogenizat, dupa care am adaugat capsunile pasate.

Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa cam 10 minute, dupa care am incalzit-o la bain-marie si am adaugat-o in crema de capsuni. Am dat crema la frigider, pentru a se intari putin.

La baza patratului am asezat un patrat de blat, am acoperit cu un strat de piure de capsuni pentru a-l insiropa, apoi am pus un strat de crema, celalalt blat, iar piure de capsuni, iar un strat de crema.

Le-am lasat la frigider pana s-au intarit, dupa care am indepartat formele si am decorat cu capsuni proaspete si cu piure de capsuni. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]