Prajitura cu caise caramelizate

de Panacris in Prajituri, 12 Iul 2012 | 5313 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, de sezon si demna, cred, de reteta nr. 300.

 

INGREDIENTE

  • caise 500 g.,
  • zahar tos pentru caramelizat 150g.,
  • oua 3 bucati,
  • zahar tos 12 linguri,
  • ulei 12 linguri,
  • lapte 12 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • faina 20 de linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise caramelizate:

Caisele se curata de samburi, se aseaza intr-o tava sau forma de guguluf, se presara zaharul tos si se pune la carmelizat, cca. 15 minute, in cuptor.

Intre timp ouale sa bat energic cu zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilinat, praful de copt cernut impreuna cu faina si coaja de lamaie. Aluatul obtinut se rastoarna peste caisele caramelizate, se da la cuptor cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul scobitorii, prajitura se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou, lasandu-se acoperita pana se raceste.

Se serveste ca atare sau cu adaos de frisca, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

susu 1

13.07.2012, 19:57

minunaaat, ador caisele in prajituri, torturi si gemuri

Sim0na 1

13.07.2012, 21:30

Super arata!!!

gaby_duceag 1

14.07.2012, 11:34

felicitări pentru 300 de reţete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Merisor", cu stafide