Pavlova cu crema de vanilie si zmeura

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 24 Feb 2012 | 12973 vizualizari

 

♥ Pentru ca azi sarbatorim Dragobetele ( sarbatoarea dragostei la romani ) haideti sa sarbatorim intr-un stil dulce dulce, asadar va invit la Pavlova cu crema de vanilie si zmeura ♥
Sa fim iubiti si sa iubim curat si din tot sufletul!!!!
Sursa: Gabytza

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 1 pahar zahar
  • vanilie
  • 3 lingurite amidon
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare
  • pentru crema de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • pastaie de vanilie/zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 20 g amidon
  • 200 ml frisca
  • pentru ornat:
  • frisca
  • zmeura din congelator
  • bezele

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu crema de vanilie si zmeura:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia. Desenam 2 cercuri pe o hartie de copt, ungem interirul cercului cu unt. Impartim albusurile in 2 parti egale. Punem albusurile pe hartia de copt, astfel incat sa nu depaseasca  latura cercului. Unul din blaturi il lasam asa simplu, iar pe celalalt il acoperim cu moate, ajutandu-ne de o seringa. Din 2-3 linguri de albus facem bezele mici, pe care le punem pe langa blat ( vedeti in poza ) Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mic, mic cca 75 de minute. Ca sa prinda culoarea aurie, lasati usa inchisa pentru 20 de minute, dupa care o intredeschideti ( punand o lingura de lemn ca sa stea ) deoarece bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. verificati din cand in cand bezele micute, nu trebuiesc lasate prea mult, pentru ca o sa se arda ( 20-30 de minute sunt suficient ) Lasam blaturile sa se raceasca in cuptor.

Pregatim crema:

Punem laptele cu zaharul si vanilia ( doar semintele ) la fiert. Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul. Cand laptele a fiert, luam cateva linguri si turnam peste ou, omogenizand compotitia. Turnam apoi oul in fir subtire peste restul de lapte fiert, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde. Trebuie sa iasa ca o budinca. O dam la racit. Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta bine.

Punem crema peste primul blat de bezea, dupa care acoperim cu celalat blat. Decoram cu frisca,zmeura si bezele mici.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Aurelia 07_07 1

27.02.2012, 07:36

O minunatie

Alinutza80 1

29.02.2012, 19:39

wow ce bine arata!

irena 1

03.03.2012, 12:33

Excelent desert si excelenta prezentare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre