Prajitura cu bulion

de nadina73 in Dulciuri, 23 Apr 2010 | 25846 vizualizari

 

este o reteta de post nici scumpa si foarte buna

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 11 linguri de ulei
  • 11 linguri de zahar
  • 11 linguri de pasta de tomate(sau bulion)
  • 1 praf de copt
  • putina sare
  • esenta de rom
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 200 nuca macinata
  • 2 borcane de gem de capsuni(e grozava cu silvois sau marmelada cum se facea inainte la tara)
  • Glazura cioco:
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de apa calduta
  • 1 lingura de ulei
  • Pt decor zahar pudra sau bombonele
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Se amesteca ingredintele pt foi si sincer eu am facut o portie si jumatate tava mea fiind mai mare

Faina cu sigutanta va intra 20 linguri pline cu varf cat sta pe ele ,trebuie sa iasa un aluat nici tare nici moale sa se poate lucra bine cu el,si se intind 5-6 foi care se coc de dosul tavii (depinde de tava cat de mare e)

Se coc repede foile aproximativ  10 minute pt o foaie

Duca ce sant coapte se ung cu gem simplu sau  cu nuca macinata ,eu am ales ambele varinate

Pe prima foaie am apus gem de capsuni apoi foaia 2 am pus gem cu nuca macinata ,foaie 3 gem ,foaia 4 gem cu nuca si foaia 5 gem,iar deasupra am facut glazura de ciocolata si am ornat cu zahar pudra

Trebuie sa stea 2-3 ore sa se inmoaie bine dupa care se poate taia foarte usor

e o prajitura usor de facut si buna si nici scumpa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:26

Superb arata si cred ca este si tare buna,5 furculite si am trecut-o la favorite.

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc mult mena

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc dicarmencitta mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac ardelenesc cu vin