Prajitura cu branza dulce si lime

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 3144 vizualizari

 

Miere, cocos, vanilie, fulgi de ovaz, lime.....o prajiturica putin altfel...dar deliiiiiiiiciiiiiiiiioasa! Promit si garantez cu cuvantul meu de bucataras, o fi destul?! :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. branza dulce cremoasa( Pilos de la Liddl, ar fi perfecta)
  • 4 oua maricele de tara( cu galbenusul ca aurul)
  • 10 linguri miere
  • 130 gr unt( 82%)
  • 2 linguri ulei de cocos solidificat
  • vanilie( multa)
  • 100 gr amidon porumb
  • 50 gr. faina de ovaz
  • 50 gr. fulgi de ovaz
  • o lingura faina de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • zeama si coaja de la 2 lime
  • 2 linguri fulgi de cocos

Decor:

  • zahar pudra( sau aveti varianta siropului de artar turnat deasupra)
  • fugi de cocos
  • bobite de rodie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si lime:

Untul se topeste intr-un vas pe foc mic,  se trage de pe aragaz, se adauga in el uleiul de cocos solidificat si se amesteca pana se topeste si acesta.

Ouale se mixeaza cu mierea 2 sau 3 minute, se adauga vanilia, apoi branza in cateva transe pana o punem pe toata, mixam fara sa ne oprim, adaugam, amidonul de porumb, faina de ovaz, faina de cocos, fulgii de ovaz, fulgii de cocos( o lingura) praful de copt, coaja si zeama de lime si la sfarsit untul topit.

Ungem forma( 25 cm) cu inel cu unt de cocos si turnam aluatul. Presaram fulgii de cocos si coacem prajitura o ora la 180 de grade. In ultimele 20 de minute am acoperit forma deasupra cu o foaie pergament. Lasam prajitura la racit, apoi o scoatem din forma si o decoram dupa inspiratie. Eu nu am mai avut  sirop de artar, l-as fi preferat...dar am pus putin zahar pudra vanilat si bobite de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

cristeena20 1

10.12.2015, 11:29

super prajitura ta!!!

RuxyRux 1

22.12.2015, 22:45

Multumesc Diuta scumpa

RuxyRux 1

22.12.2015, 22:45

Multumesc Cristeena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi