Placinte cu branza

de COSTEO in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 22936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 ml ulei
  • 3-4 oua
  • 120 gr smantana
  • 2 cuburi de drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta vanilie
pentru umplutura
  • 500 gr branza vaci
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 100 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • 30 gr gris
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 2-3 linguri de faina.

Lasam sa cresca la loc cald.Frecam spuma 3 galbenusuri cu zaharul si sarea,se amesteca cu drojdia dospita in lapte,coaja de lamaie ,smantana,faina si vanilia.

Se framanta aluatul timp de 20 de minute adaugand putin cate putin ulei.Se lasa sa creasca timp de o ora.

Pentru a prepara umplutura ,branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,cu smantana zahar si punem si stafide.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie cam de 5 mm grosime.Se taie patratele de circa 8/8 mm ,care se umplu.Se aduna colturile opuse unul peste altul si se ung cu galbenus de ou pentru ca sa nu se dezlipeasca si le asezam intr-o tava unsa.

Placintele le ungem pe deasupra cu galbenus batut cu zahar.

Se coc timp de 10 minute la 180 grade ,dupa care se continua coptul la 160 grade.

La final cand se termina de copt se presara cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice