Aceasta reteta e a mamei mele, iar eu o fac aproape saptamanal, e favorita familiei!
Acest blat este unul foarte fraged si foarte simplu de facut, poate fi folosit si la prajitura cu mere, e exceptional!
Intr-un castron se pun cele 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, zaharul vanilat, sarea si esentele de rom si de vanilie, praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca pana devine omogena toata compozitia. Se adauga faina, cat cuprinde pentru a se putea framanta un aluat ce poate fi intins pe planseta. Se lasa sa dospeasca putin.
Se amesteca branza cu zaharul, ouale, esenta de rom si vanilie, stafidele si sare. Amestecam pana se omogenizeaza.
Se imparte aluatul obtinut in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune in tava una dintre foi se adauga branza si se pune si cea de-a doua foaie. Se inteapa ultima foaie cu o furculita sa nu prinda aer intre foaie si branza . Se baga la cuptor pentru 40-45 minute, in functie de de cuptor (gaz sau electric)
POFTA BUNA