Prajitura Baragan

de babi5 in Prajituri, 15 Aug 2013 | 6713 vizualizari

 

Am reteta mai bine de 25 de ani de la o buna prietena Cum era criza mai la tot !!!,,,cautam sa facem prajituri ieftine si bune.Asa s-a lansat prajitura BARAGAN..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr. margarina
  • 500 gr zahar
  • 1lamie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4oua
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 500 gr gem (marmelada)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 gr nuca taiata
  • 150 gr rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Baragan:

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş

Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se  framinta si se se pune la rece.

Apoi se freaca trei galbenusuri cu 300 gr .zahar pina devine cremos apoi seadauga 10 linguri lapte ,nuca taiata, rahatul, scortisoara,gemul.

Se amesteca bine totul apoi se adauga cele 4 albusuri batute spuma.

Intr-o tava unsa si tapetata  cu hirtie de copt se intinde  o foaie, se inteapa cu o furculita apoi se pune crema, peste se pune cealalta foaie si se da la copt la cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Intepam cu o furculita si foia de deasupra.

Cind este  bine rumenita scoatem afara ,lasam sa se raceasca  si pudram cu zahar praf.

TIPS-URI

1

De preferinta se pune gem de culoare inchisa sa fie combinatia aspectuoasa

2

Daca gemul este de culoare deschisa faceti foile cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baragan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]