Prajitura cu bezele si caramel

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 20 Iun 2015 | 5413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 3 oua 100g unt 90g ciocolata 200g faina 100g zahar 1 plic praf de copt 1 praf de sare
  • Crema: 200g bezele gumate
  • Topping: 200g nuca 100g biscuiti digestivi 200g zahar 50g unt 200ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezele si caramel:

Pentru blat topim untul impreuna cu ciocolata si zaharul.Lasam putin sa se raceasca apoi adaugam pe rand ouale si amestecam bine. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam peste compozitia de ciocolata.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute.

Scoatem tava din cuptor si asezam peste prajitura bezelele aranjate uniform.Introducem din nou la cuptor pentru maxim 5 minute.Bezelele se vor umfla si inmuia.Nu trebuie sa se arda.

Scoatem tava si peste bezele presaram nucile si biscuitii maruntiti.Peste prajitura rece turnam caramelul.

Pentru caramel punem zaharul intr-o cratita pe foc si lasam sa se caramelizeze.Adaugam untul taiat bucati, cate o bucatica si amestecam pana se dizolva tot,apoi turnam incet si frisca lichida.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca,apoi punem peste prajitura incercand sa acoperim cat mai bine biscuitii si nucile.

TIPS-URI

1

Pentru mine a fost cam dulce,data viitoare voi reduce cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezele si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]