Prajitura "Claudia"

de Geanina87 in Prajituri, 16 Mai 2012 | 44783 vizualizari

 

De fapt prajitura nu se numeste asa. Eu am reteta de la sora mea ,Claudia si am decis sa ii pun acelasi nume.

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un pic de sare
  • 6 lg ulei
  • 2 lg apa calda
  • 6 lg zahar
  • 1 pliculet amoniu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • CREMA :
  • 2 cani si jumatate de lapte
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina
  • 250 g zahar
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • cacao
  • ciocolata
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Claudia":

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat, se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu ulei si tapetate cu faina in cuptorul preincalzit.Foile se coc foarte repede, de aceea recomand supravegherea acestora.

Crema este aceeasi ca la eclere si o puteti gasi  aici . Se imparte compozitia cremei in doua; in jumatate se pune cacao si esenta de rom, iar in cealalta jumatate se pune esenta de vanilie.

Peste prima foaie se pune crema de vanilie,a doua foaie, apoi crema de cacao,iar foaie si in final frisca si ciocolata rasa.Se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Claudia"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]