Prajitura ciocolatoasa (No. 400)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 13 Apr 2014 | 10925 vizualizari

 

Incet , incet,,,, am ajuns si la reteta cu numarul 400! Nu toate minunate, nu toate pe placul meu, insa toate facute cu dragoste si cu voie buna! Si totusi,,, sunt cateva ce as vrea sa fie sterse :) MAi ales datorita pozelor de prezentare... TRecand peste, va multumesc tuturor celor ce faceti posibila prezenta noastra aici. Si, ma refer la voi Bucatarasi dragi, vechi si noi, la voi cei ce faceti locul acesta mai frumos, mai primitor. VA pup cu drag!

 

INGREDIENTE

  • o ciocolata cu lapte (de calitate)
  • un plic cu cacao
  • 50 gr unt
  • 6 oua
  • 400 ml lapte
  • 2 cani cu faina
  • o cana cu zahar
  • o lingura cu coniac
  • un pliculet cu praf de copt
  • optional: esente
  • Pentru glazura:
  • 50 gr de unt
  • 100 ml frisca lichida
  • o ciocolata cu 85% cacao
  • optional:
  • o lingurita cu zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa (No. 400):

Incepem prin a pregati compozitia pentru prajiturica: rupem ciocolata in bucati mici si o topim intr-un vas, alaturi de unt si zahar. Adaugam laptele si cacaoa, omogenizam totul si lasam pe foc aproximativ 5 minute dupa ce incepe fierberea (cat sa dea de cateva ori in clocot). Lasam compozitia sa se raceasca, dupa care ii adaugam galbenusurile, cele doua cani de faina (cernute la un loc cu praful de copt)  si albusurile batute spuma. Adaugam coniacul si optional, esentele dupa gust, Omogenizam totul si turnam compozitia intr-un vas/tava uns/a cu unt.  O coacem pana ce trece "testul scobitorii" :) (Eu am lasat-o putin mai moale, atat cat pe betiosor sa ramana cateva firimituri de compozitie, intrucat fiind fierbinte isi continua procesul de coacere si dupa ce am oprit cuptorul, acesta  ramand fierbinte pentru o perioada).

Cat timp coacem prajiturica, pregatim glazura. Ciocolata o topim la foc mic, impreuna cu cele 50 gr de unt (si optional, zahar) . Adaugam frisca si fierbem pana ce crema se leaga usor. O pastram apoi intr-un loc racoros.

Prajiturica o lasam sa se raceasca in tava, dupa care o taiem dupa bunul plac, adaugam glazura si o pastram la rece maxim o ora inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa (No. 400)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa