Dacă vrei să te bucuri de un desert ciocolatos și bun, încearcă rețeta noastră de negresă cu mascarpone și ciocolată. Este irezistibil de gustoasă și se prepară repede.
Pentru această Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă, sunt necesare următoarele ingrediente: ciocolată, unt, ouă, făină, zahăr, cacao, mascarpone.
Cum se prepara Negresa cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunea 20 x 30 cm.
Topește untul într-o cratiță, apoi adaugă ciocolata și amestecă până se topește și se omogenizează ingredientele. Lasă compoziția la răcit.
Într-un bol, sparge ouăle, pune un praf de sare, 3/4 din cantitatea de zahăr și esență de vanilie. Mixează bine până când își dublează volumul. Adaugă, mixând continuu, ciocolata topită.
Amestecă făina, praful de copt și cacaua, apoi încorporează ingredientele în compoziția lichidă.
În alt bol, pune brânza mascarpone, un ou întreg, restul de zahăr și esență de vanilie. Mixează bine toate ingredientele până se omogenizează.
Toarnă 3/4 din compoziția de negresă în tava pregătită, apoi așază din loc în loc câte o lingură din compoziția de mascarpone. Toarnă deasupra restul de compoziție de negresă. Cu ajutorul unui băț de frigăruie, marmorează negresa.
Coace negresa în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30 - 35 minute, în funcție de cuptor.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă negresă la răcit. O poți tăia abia după ce s-a răcit de tot.
Este o prăjitură foarte gustoasă, pufoasă și ușor de pregătit.
Încearcă și rețeta de Negresă cu stafide și nucă, un desert excelent sau rețeta de Tartă brownie.
Îți recomandăm și rețeta de Negresă cu cafea și migdale.