Prajitura casei Panacris

de Panacris in Prajituri, 27 Oct 2012 | 19522 vizualizari

 

Azi am intrebat zmeii ce prajitura sa fac, si mi-au spus prajitura aia cu cacao, dulceata si ou batut deasupra. Zis si facut!

 

INGREDIENTE

  • oua 4 bucati,
  • unt 200 g,
  • zahar tos 6 linguri cu varf ( plus inca 6 linguri ptr glazura),
  • praf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • lapte 100 ml,
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • cacao 2 linguri
  • faina alba de garu 6 linguri cu varf
  • pasta de macese 1 borcan
  • ornamente de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura casei Panacris:

Galbenusurile se freaca energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, cacaoa si laptele. Se adauga apoi faina cernute cu praful de copt, zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor, pana se incorporeaza toate ingredientele. Alautul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, punandu-se la copt, in cuptorul preincins, cca 40 de minute la foc mediu.

Dupa ce praijitura a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se unge cu pasta de macese ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html) Albusurile ramase se bat cu 6 linguri cu zahar si un plic de zahar vanilinat pe baie de aburi. Dupa ce s-a obtinut spuma, se toarna peste prajitura.

Se presara cu ornamente de ciocolata si se serveste a doua zi!

TIPS-URI

1

ornamentele de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata rasa sau cacao;

2

untul se poate inlcoui cu margarina;

3

pasta de macese se poate inlocui cu un gem dulce-acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura casei Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa