aceasta prajitura a luat "nastere" datorita "imaginatiei "mele :) Ma jucam si eu putin,dar...a iesit foarte buna , iar combinatia de dulceata de visine cu crema de vanilie si nuca de cocos, precum si caramel ,a dat un gust excelent. Este o prajitura gustoasa si foarte satioasa. Sper sa va placa .
Blatul: se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de zahar si 4 linguri de apa, puse pe rand, pana devine o bezea groasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se adauga la bezea. Se pune intr-o tava si se da la cuptor cca 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea )
Crema: se pun intr-o craticioara 4 oua cu o cana de zahar tos. Se pune apa intr-o alta craticioara putin mai mare ,care se pune pe foc. Cratita cu crema de oua se pune deasupra cratitei cu apa (pe abur) si se bat ouale cu telul pana se ingroasa, apoi se adauga fiola cu esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se adauga la untul spuma, lingura cu lingura, pentru a nu se taia crema.
Glazura : 200 g zahar se caramelizeaza, cand este putin maroniu se adauga cele 2 linguri de ulei si asa fierbinte se toarna cu lingura in fir subtire deasupra prajiturii.
Blatul se taie in 2. Crema se imparte in 2.
Asamblare: BLAT + DULCEATA VISINE +CREMA +BLAT+ CREMA + NUCA DE COCOS+ CARAMEL