Prajitura "a la Ramo"

de ramo05 in Prajituri, 28 Ian 2013 | 3911 vizualizari

 

aceasta prajitura a luat "nastere" datorita "imaginatiei "mele :) Ma jucam si eu putin,dar...a iesit foarte buna , iar combinatia de dulceata de visine cu crema de vanilie si nuca de cocos, precum si caramel ,a dat un gust excelent. Este o prajitura gustoasa si foarte satioasa. Sper sa va placa .

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 6 oua
  • 4 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • crema :
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • esenta vanilie o fiola
  • 250 g unt ,sau rama
  • dulceata de visine cca 250 g
  • 80 g nuca de cocos
  • glazura :
  • 200 g zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "a la Ramo":

Blatul: se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de zahar si 4 linguri de apa, puse pe rand, pana devine o bezea groasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se adauga la bezea. Se pune intr-o tava si se da la cuptor cca 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea   )

Crema: se pun intr-o craticioara 4 oua cu o cana de zahar tos. Se pune apa intr-o alta craticioara putin mai mare ,care se pune pe foc. Cratita cu crema de oua se pune deasupra cratitei cu apa (pe abur) si se bat ouale cu telul pana se ingroasa, apoi se adauga fiola cu esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se adauga la untul spuma, lingura cu lingura, pentru a nu se taia crema.

Glazura : 200 g  zahar se caramelizeaza, cand este putin maroniu se adauga cele 2 linguri de ulei si asa fierbinte se toarna cu lingura in fir subtire deasupra  prajiturii.

Blatul se taie in 2. Crema se imparte in 2. 

Asamblare: BLAT + DULCEATA VISINE +CREMA +BLAT+ CREMA + NUCA DE COCOS+ CARAMEL

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "a la Ramo"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie