Prajitura ''10'' cu Joya

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 11 Apr 2013 | 8151 vizualizari

 

Am preluat reteta de la bucataras ana78 si am inlocuit apa cu laptele de soia.....

 

INGREDIENTE

Foi

  • 700 g faina
  • 10 linguri lapte soia Joya
  • 10 linguri suc de rosii
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1.5 lingurita amoniac

Crema

  • 500 ml lapte Joya
  • 5 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 g margarina rama
  • 250 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • Gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''10'' cu Joya:

Foile:

Se amesteca faina cu zaharul,sucul de rosii,uleiul si laptele de soia,se adauga amoniacul si se formeaza o coca care se imparte in 4 foi care se coc pe fundul tavii.

Crema:

Zaharul,faina si laptele de soia se fierb pe baie de abur pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.Margarina se freaca cu zaharul pudra pana devine o spuma,se adauga esenta de vanilie si crema fiarata si racita,dar nu de tot.Se omogenizeaza si se da la rece cca 1/2 de ora

Asamblare

Foaie ,crema,foaie, gem de prune,foaie,crema si ultima foaie.Deasupra am turnat glazuta de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

de preferat sa o taiati a doua zi ( eu am taiat-o mai repede,trebuia sa expediez prajitura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''10'' cu Joya" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Un deliciu de post..