Portofele cu gem de prune

de alilianaa in Prajituri, 7 Mar 2014 | 4608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 200-250 ml apa
  • 70 ml ulei
  • o jumatate lingurita scortisoara
  • 300 g gem de prune
  • zahar vanilat pudra- un plic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu gem de prune:

Aluatul: faina se cerne intr-un lighean. Se adauga drojdia si se pune un praf de sare. Apa se incalzeste si peste ea se adauga zaharul,  zaharul vanilat si se amesteca pana la dizolvare. Se pune peste faina. Se face un aluat legat peste care, la final se pune uleiul in fir. Se pune la dospit la loc calduros. 

Cand a crescut se intinde foaie de grosime potrivita si fac ,, gogosele" cu un pahar. Fiecare gogosica se intinde apoi usor cu mana si in mijloc de pune gemul de prune. Se impatureste si i se da forma de ,, portofel".  Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. De-asupra  se pune zahar tos si scortisoara. Se da la cuptor pentru 20- 25 minute. Se scoate de la cuptor si se pudreza cu zahar vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]