Portofele cu gem de prune

de alilianaa in Prajituri, 7 Mar 2014 | 4197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 200-250 ml apa
  • 70 ml ulei
  • o jumatate lingurita scortisoara
  • 300 g gem de prune
  • zahar vanilat pudra- un plic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu gem de prune:

Aluatul: faina se cerne intr-un lighean. Se adauga drojdia si se pune un praf de sare. Apa se incalzeste si peste ea se adauga zaharul,  zaharul vanilat si se amesteca pana la dizolvare. Se pune peste faina. Se face un aluat legat peste care, la final se pune uleiul in fir. Se pune la dospit la loc calduros. 

Cand a crescut se intinde foaie de grosime potrivita si fac ,, gogosele" cu un pahar. Fiecare gogosica se intinde apoi usor cu mana si in mijloc de pune gemul de prune. Se impatureste si i se da forma de ,, portofel".  Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. De-asupra  se pune zahar tos si scortisoara. Se da la cuptor pentru 20- 25 minute. Se scoate de la cuptor si se pudreza cu zahar vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Felii londoneze