Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor

de Ancutsa in , 7 Iun 2018 | 1782 vizualizari

 

Carne de porc si cartofi cu mirodenii la cuptor, le-am servit cu branza rasa si un sos simplu de smantana cu ierburi italiene, au fost delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de porc
  • 1 pahar bere
  • 1 pahar apa
  • 1 kg cartofi noi
  • Optional un morcov
  • 1 lingurita de condimente pentru porc Delikat
  • Putina branza rasa
  • Pentru sos:
  • smantana 20% grasime dupa gust
  • ierburi italiene dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor:

 

Se curata si se spala cartofii, apoi se taie pe lungime.

Se spala carnea de porc, se portioneaza si se asaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se asaza printre feliile de carne si cartofii. Se pot pune si rondele de morcov pentru o aroma dulce. Se presara condimente pentru porc, se adauga berea si apa si se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora si jumatate, pana s-a fragezit carnea, iar cartofii s-au rumenit bine.

Se aranjeaza frumos pe platouri, se presara branza rasa si se servesc cu un sos simplu din smantana 20% grasime (se poate inlocui cu iaurt grecesc) amestecata cu putine ierburi italiene.

 

Timp de pregatire: 10min

Timp de coacere: 1h 30min

Portii: 4

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă