Porc cu usturoi si mamaliguta

de alinutzika in Porc, 15 Ian 2012 | 5892 vizualizari

 

O mancare delicioasa, pe care am mancat-o prima data la un unchi de-al meu care la origini e moldovean si care nici dupa 30 de ani nu s-a putut impaca cu mancarurile noastre ardelenesti, ci isi prepara singur mancarurile pe care le manca cand era necasatorit si locuia pe undeva pe langa Radauti.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne porc
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper, cimbru
  • ulei pt. prajit
  • faina+apa+sare+faina malai pt mamaliguta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu usturoi si mamaliguta:

Se prajeste la foc mai mic carnea de porc taiata bucatele in ulei. Cand incepe sa se rumeneasca, se condimenteaza, apoi se adauga cate putina apa, ca sa nu se arda.

Pana se prajeste carnea se pune apa cu sare  la fiert pt mamaliguta , iar cand fierbe se adauga faina de malai. Se fierbe, amestecand continuu, pana incepe sa se desprinda de margini.

Carnea de porc, inainte de a opri focul, o aromam cu usturoiul tocat. Servim mamaliguta stropita cu sosul de pe carne si carnea de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in sos de vin rosu