Pogacele cu leurda

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2013 | 3480 vizualizari

 

Aromate si gustoase, moi, pufoase delicioase ! Sant atat de bune, incat nu te mai saturi de mancat. Sa stiti ca nu glumesc deloc  serviti... si va convingeti.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 g leurda decongelata
  • 200 g untura topita
  • 1200 g faina
  • 15 g drojdie uscata

Pt deasupra:

  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou batut
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda:

Eu am facut aluatul in masina de paine, iar ingredientele le-am adaugat in cuva, in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pentru framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul a fost gataJ.

Infainam putin masa de lucru si rasturnam aluatul pe care-l intindem intr-o foaie cam de 5cm grosime. Cu un pahar, decupam rondele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem deasupra cu ou si presaram pe fiecare cascaval ras.

Dam la cuptor-ul dinainte incalzit pentru 35-40’, la foc moderat.

Toata casa se va umple de miros-ul grozav de leurdaJ sigur nu le puteti uita in cuptor J, calde sau reci, sant tare gustoase !

 Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

Valclaudia 1

21.04.2013, 08:56

cred ca sunt grozave!!

Valclaudia 1

21.04.2013, 08:57

LA MULTI ANI!

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole pastai