Unt de casa

de ancuta_25 in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2013 | 4026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • smantana grasa, de preferabil cea de tara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de casa:

Se pune smanatana intr-un bol, se bate cu telul in forma de para pana apar mici particule de unt amestecate cu zer. Se continua cu telul pana se alege zerul, se scurge si apoi se amesteca cu o lingura de lemn pana devine o masa compacta fara zer. Se da la rece.

TIPS-URI

1

Toata operatiunea nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de min, dar aici depinde si de cantitatea de smantana folosita si de gradul de fermentare

2

Nu folositi smantana acra deoarece si gustul untului va fi la fel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]