Pentru Mos Craciun
Mod de preparare: Am încălzit laptele,l am amestecat cu drojdia si cu o lingurita de zahar si am lăsat amestecul sa stea pt 5 min sa se activeze drojdia. Daca face spuma înseamnă ca e buna. In faina cernuta am pus 3 gălbenușuri,o jumătate de esenta de vanilie,amestecul de lapte cu drojdie,1 lingura de ulei,1 lingura de unt la temperatura camerei,4 linguri de zahar . Am frământat aluatul pana ce a devenit suplu. Este un aluat moale,usor lipicios la început,dar dupa 1-2 min de frământat nu mai e lipicios. Am pus aluatul la crescut intr un bol uns cu.putin ulei. Aluatul a stat la crescut o ora. Eu am avut 200 g brânză pe care am zdrobit o cu furculița.Am amestecat brânza cu cele trei albusuri ramase,o lingura de zahar si jumătate din esenta de vanilie. Dupa ce aluatul a crescut ,am facut bilute de mărimea unei mandarine pe care le am întins cu sucitorul. In mijlocul foii de aluat am pus cate 2 lingurite din amestecul de brânză,am adus marginile spre centru unindu le sa nu se desfaca la copt. Am presărat in tava putina faina si am continuat pana am terminat tot aluatul. Oul rămas l am bătut cu uleiul ramas(o lingura) si cu o lingurita de apa rece. Am uns placintele cu ou bătut si am presărat semințe de susan. Am mai lăsat plăcintele in tava sa mai crească 10-15 min apoi le am dat la cuptor,la foc mediu,cam 20 min. Am facut testul cu scobitoarea sa fiu sigura ca in interior nu sunt necoapte din cauza amestecului cu brânză. Când trec testul si sunt rumene si frumoase sunt gata. Pofta buna!