Placinte ardelenesti cu branza

de tanyapatap in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2014 | 5943 vizualizari

 

Reteta apartine lui Motan,cu mici modificari,am adaugat oua in aluat si zahar vanilat,si in umplutura 2 pliculete de zahar vanilat,imi plac mai aromate :D ,multumesc ptr reteta :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 gr faina
  • 500 ml apa calduta
  • 40 gr drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • sare
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 600 gr branza telemea de oaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri de smantana
  • 3 oua
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza:

Se dizolva drojdia intr-un bol cu apa calduta si cu putin zahar.

Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc.Se pune drojdia acolo se presara cu faina si se lasa pana creste cam 5 min.Se pune si uleiul,sarea,ouale si se amesteca toate.Se toarna apa cate putin si zaharul vanilat si se framanta pana devine o coca nelipicioasa.Se mai framanta pe masa presarata cu faina 10 minute si se pune intr-un castron la crescut acoperit cu un prosop curat 1h.

Se rade branza intr-un castron si se amesteca cu smantana,zaharul vanilat si oul pana se omogenizeaza.Aluatul se imparte in bucati ca o minge de tenis.Se aplatizeaza pe masa cu faina in forma rotunda.Se pune branza pe jumatate,se trage cealalta jumatate peste si se sigileaza pe margine cu o furculita ca sa nu iasa compozitia.

Se lasa 15 min la crescut dupa care se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti.Cand sunt rumene se scot pe un servetel absorbant de bucatarie.Sunt bune calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza la tigaie