Placinta cu spanac

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2012 | 6312 vizualizari

 

Aceasta placinta este pentru cei care nu prea iubesc spanacul. Va asigur ca in aceasta combinatie veti incanta si pe cei mai mofturosi ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 240 g unt
  • 2 lingurite sare
  • piper
  • chimen
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 200 g branza framantata
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o mana de faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora.

Sursa acestui aluat, pe care vi-l recomand cu drag si pentru alte tarte, este Ruxy.

Intre timp pregatim umplutura.Spalam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. curgem apa si tocam spanacul marunt.

Intr-o tigaie calim putin ceapa si usturoiul taiate marunt. Adaugam apoi spanacul si lasam cateva minute.

Dam de pe foc si lasam la racit.

Amestecam bine oul cu smantana si branza si le adaugam peste spanac. Amestecam pana se omogenizeaza si condimentam cu sare si piper.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 bucati nu chiar egale. Intindem bucata mai mare de aluat si o punem in tava unsa cu unt. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Punem umplutura si nivelam. Intindem si celalata bucata de aluat si acoperim placinta. Taiem surplusul de aluat si apasam putin cu degetul pentru a lipi marginile placintei. Din surplusul de aluat am facut diverse ornamente pe care le-am pus deasupra placintei. Ungem placinta cu ou batut si o dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca inainte de a o taia. Este la fel de buna si rece, daca nu chiar mai buna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta sarata cu branza