Placinta cu rabarbar

de mena29 in Prajituri, 23 Ian 2014 | 6695 vizualizari

 

Am adapt aceasta reteta dupa o alta reteta de placinta cu fructe a mea.Vroiam sa fac placinta si nu aveam suficienta faina alba si atunci m-am gandit sa folosesc fulgi de ovaz.A iesit excelenta.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g faina alba
  • 150 g fulgi fini de ovaz
  • 500 g rabarbar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate iar in altul amestecam ingredientele umede, mai putin albusurile de ou pe care le mixam intr-un alt bol pana devin spuma. Incorporam usor ingredientele umede in cele uscate.

Din aceasta compozitie oprim 3 linguri. Punem compozitia intr-o tava de 32/35cm,tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem rabarbarul spalat,curatat si taiat bucati mici de aproximativ 1-1,5 cm. Acoperim cu albusul spuma in care am incorporat cele trei linguri din compozitie,oprite mai devreme. Coacem prajitura in cuptorul incalzit la 180 grade C,in jur de 35-40 minute.Servim placinta rece sau calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu grapefruit, mac si crema de lamaie