Placinta cu mere

de Denissa in Prajituri, 20 Noi 2011 | 5129 vizualizari

 

Excelenta pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. margarina
  • 4 linguri de zahar
  • 12 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt (sau 2 lingurite rase)
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • mere rase
  • zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se amesteca margarina, apa minerala, praful de copt stins si faina. Se framanta un aluat care se da la rece pentru 2 ore.

Intre timp facem umplutura de mere rase la care adaugam zahar, zahar vanilat, scortisoara.

Scoatem aluatul de la rece si intindem 2 foi. Asezam o foaie intr-o tava peste care punem umplutura de mere, stoarse in prealabil de zeama, si apoi cea de a 2 foaie.

Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

peste umplutura de mere se poate presara gris, avand astfel certitudinea ca zeama pe care o vor lasa merele nu va afecta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (9)

mihaelaM 1

20.11.2011, 21:04

cu toate ca am facut si eu zilele trecute dar tot mai vreau

Lau 1

20.11.2011, 21:21

vreau si eu ca mie pofta

brunetica 1

18.12.2011, 08:28

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]