Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt super pufoase si fragede, neaparat sa le incercati!
Aluat: Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete.
Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri, apoi adauga vanilia, smantana si galbenusurile.
Framanta pana aluatul este omogen, apoi pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider pana pregatesti umplutura de mere.
Umplutura: Curata merele de coaja si pune-le intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie. Da-le apoi pe razatoarea cu ochiuri mari si scurge-le de zeama.
Amesteca merele rase cu zaharul, scortisoara si grisul.
Imparte aluatul in doua si intinde cate o foaie intre doua hartii de copt.
Transfera prima foaie in tava, cu tot cu hartia de copt, pune merele rase si niveleaza bine, apoi pune deasupra a doua foaie de aluat si inteapa cu furculita din loc in loc.
Coace prajitura la 180 de grade, timp de 45 de minute
Cand este gata, las-o sa se raceasca putin, apoi taie prajitura in cuburi si pudreaz-o cu zahar.