Placinta cu legume si piept de pui

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 10095 vizualizari

 

Cu aceasta placinta aperitiv i-am incantat pe baietii mei azi si va trebui s-o repet.
de regula imi pregatesc aluatul de foietaj in casa, dar azi l-am cumparat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj Bella
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 ardei copti(de la congelator)
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr piept de pui afumat
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • piper
  • oregano
  • 150 gr cascaval afumat
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume si piept de pui:

Mai intai dezghetam aluatul de foietaj.

Ciupercile le scurgem si le mai maruntim, apoi le punem la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata solzisori si usturoiul curatat si tocat marunt

Asezonam cu condimentele si sare si acoperim sa se inabuse bine. Le lasam la foc incet cateva minute si mai mestecam din cand in cand, apoi adaugam pieptul de pui taiat felii si ardeiul copt taiat asa direct congelat, amestecam de cateva ori apoi stingem focul si punem totul intr-o sita la scurs.

Cand se racesc, adaugam mararul tocat(eu am pus tot de la congelator), apoi cascavalul ras, oul si omogenizam.

Imbracam forma de tarta cu prima foaie de aluat, punem compozitia in ea si pliem colturile.

Cea dea doua foaie o taiem fasii pe care le rasucim si le asezam deasupra.

Coacem la 180 grade pentru 40 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul de foietaj nu mai necesita intindere, se va pune exact atat cat este impachetat.

2

Se pot pune ciuperci proaspete si de asemeni carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]