Placinta cu ciuperci

de DanMonica in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2012 | 19311 vizualizari

 

Un aperitiv gustos care se potriveste foarte bine si la o masa festiva

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • - 1 pachet de margarina pentru prajituri
  • - 300 grame faina
  • - 1 ou
  • - 1 praf de copt
  • - 1 lingurita rasa de sare
  • - 1 lingurita rasa de zahar
  • Umplutura
  • - 3-4 cepe
  • - 2 cutii de ciuperci (800 gr)
  • - 4 oua
  • - 150 gr cascaval
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 galbenus
  • - sare
  • - piper
  • - vegeta (dupa preferinte)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana cand obtinem un aluat compact care nu se lipeste de maini. Il invelim intr-o folie si il lasam la frigider.

Pentru umplutura calim cepele, pana se inmoaie si capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile si mai lasam vasul pe foc pana radem cascavalul, amestecand sa nu se prinda. 

Luam vasul de pe foc si adaugam ouale, mararul taiat, cascavalul ras si condimentele, si amestecam sa se incorporeze bine toate ingredientele.

Pe planul de lucru presaram faina si pregatim aluatul. Impartim aluatul in doua. Jumatate o intindem in strat subtire, de cativa milimetri, si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l un pic pe peretii tavii. Asezam compozitia in tava si o acoperim cu cealalta jumatate de aluat (pregatita la fel ca si baza placintei). 

Cu cantitatile de mai sus eu am pregatit 2 tavi cu diametrul de 26 cm. De obicei fac placinta intr-un vas de yena dreptunghiular de 34x25 cm. 

Inainte sa bagam tava la cuptor, incalzit in prealabil, ungem placinta cu galbenus de ou. Timpul necesar pentru coacere este de aproximativ 35-40 minute la foc mediu.

Se poate servi ca aperitiv, atat calda cat si rece.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Valclaudia 1

08.09.2012, 20:49

Arata demential!

manu33 1

29.01.2013, 16:49

margarina trebuie topita?

DanMonica 1

29.01.2013, 18:13

nu trebuie topita margarina. daca vrei poti sa o tai inainte sa incepi sa o zdrobesti cu mana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne si ghebe