Placinta cu branza sarata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2016 | 19781 vizualizari

 

Se adunasera multe bucati de branza prin frigider si am zis sa le rezolv cumva. A iesit o placinta foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 250 g telemea de capra
  • 250 g telemea de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 800 g branza de vaci
  • 7 oua mici
  • 300g smantana
  • 100ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Foile se decongeleaza.

Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 4 oua, 100  smantana si 2 plicuri zahar vanilat. Eu am pus mixerul.

Se unge o tava cu ulei si se pune prima foaie lasand-o si pe margini.

Se unge cu ulei si se pune alta foaie si tot asa pana la 6 foi.

Se pune branza si se niveleaza.

Deasupra se pun celelalte 6 foi, una cate una, unse cu ulei.

Inainte de ultima foaie se pliaza si marginile peste placinta.

Se unge cu ulei pe deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

Se scoate si se portioneaza.

Se amesteca 200 g smantana, 100ml lapte, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat si se toarne peste placinta.

Se introduce din nou in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.

Se scoate si se acopera cu un servet udat si stors pana se raceste.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca puneti si zahar devine o placinta dulce foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]