Placinta cu branza de vaca

de andreigiuk in Prajituri, 26 Sep 2013 | 13378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • cca 50 ml lapte
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie
  • putin ulei
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g branza de vaci
  • 50 g stafide
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaca:

Se prepara un aluat moale din faina,sare,drojdia pusa in laptele caldut,1 ou si zahar.

Separat se amesteca cele 3 oua cu zaharul vanilat si zaharul pana se albeste,dupa care se amestecacu branza de vaci,cu stafidele inmuiate in rom si stafidele.

Aluatul se imparte in doua si se intinde.Se unge o tava cu unt se pune o foaie de aluat,se pune umplutura peste care se pune a doua foaie.Se inteapa cu furculita din loc in loc.Se coace la cuptor 35-40 de min.

Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra.Se taie si se serveste dupa ce s-a racit.!

TIPS-URI

1

Nu necesita grasime adaugata....eu o fac doar cu un ou si laptele caldut cu drojdia si restul ingredientelor....acum fiecare cum doreste....exista multe retete de genul acesta,dar eu asa o fac...!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu inima