placinta cu alune si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 16 Apr 2012 | 3652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 ml ulei
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • UMPLUTURA
  • 150 g alune
  • 2-3 linguri de ness
  • 6 linguri de zahar
  • 50 ml lapte
  • esenta de migdale
  • ciocolata
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA placinta cu alune si ciocolata:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine pana se dezlipeste de pe maini si lasam la dospit 30 minute.

UMPLUTURA-alunele le macinam si le amestecam cu nessul, zaharul, esenta si untul topit si racit.

Intindem o foaie si o ungem cu umplutura o rulam si dam deoparte. Intindem alta foaie si adaugam bucati de ciocolata, rulam dupa care impletim si asezam in tava. Lasam 30 minute la dospit dupa care le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Noi nu am mai avut rabdare sa se raceasca

Am facut unul doar cu alune

Daca ti-a placut reteta noastra "placinta cu alune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

18.04.2012, 09:03

Raluca57 1

06.06.2012, 20:37

50 ml lapte de la umplutura cand se folosesc? cred ca pt uns trebuie sa folosesc galbenusul amestecat cu 1 lingura lapte. Multumesc, Raluca

Lau 1

06.06.2012, 21:24

scz este 50 g unt in loc de lapte,am gresit eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie