placinta cu alune si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 16 Apr 2012 | 3499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 ml ulei
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • UMPLUTURA
  • 150 g alune
  • 2-3 linguri de ness
  • 6 linguri de zahar
  • 50 ml lapte
  • esenta de migdale
  • ciocolata
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA placinta cu alune si ciocolata:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine pana se dezlipeste de pe maini si lasam la dospit 30 minute.

UMPLUTURA-alunele le macinam si le amestecam cu nessul, zaharul, esenta si untul topit si racit.

Intindem o foaie si o ungem cu umplutura o rulam si dam deoparte. Intindem alta foaie si adaugam bucati de ciocolata, rulam dupa care impletim si asezam in tava. Lasam 30 minute la dospit dupa care le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Noi nu am mai avut rabdare sa se raceasca

Am facut unul doar cu alune

Daca ti-a placut reteta noastra "placinta cu alune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

18.04.2012, 09:03

Raluca57 1

06.06.2012, 20:37

50 ml lapte de la umplutura cand se folosesc? cred ca pt uns trebuie sa folosesc galbenusul amestecat cu 1 lingura lapte. Multumesc, Raluca

Lau 1

06.06.2012, 21:24

scz este 50 g unt in loc de lapte,am gresit eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri spritate