Placinta creata cu branza sarata si marar

de kamy in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2011 | 17372 vizualizari

 

Doar am zis ca fac si ....sarata (sora mai morocanoasa a http://www.bucataras.ro/retete/placinta-creata-cu-branza-dulce-si-stafide-20074.html) ,nu de alta dar am 2 beri in frigi si trebuie baute.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr.branza de burduf
  • 150 gr.branza telemea de vaca(sarata)
  • 6 oua
  • 1 iaurt mare
  • 300 gr.smantana
  • 400 ml lapte
  • 1 lg chimen
  • 1 lg boia iute
  • susan
  • marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata cu branza sarata si marar:

Se lasa foile de placinta la temperatura camerei sa se dezghete.

Branza se marunteste cu o furculita ,se adauga 3 oua, iaurtul,boiaua iute,chimenul,mararul si se amesteca bine cu mixer-ul.

Se intind cate 2 foi de placinta unse cu ulei, se pune compozitia de branza,se intinde uniform,se impatura foile in doua,se aduna ca un acordeon si se pun in tava unsa cu unt.Se procedeaza la fel pana terminam compozitia si foile.

Se baga tava in cuptorul incins,la foc mic si se lasa pana capata o culoare maronie.

Se amesteca 3 oua cu 300 gr.smantana si 400 gr.lapte si se pune peste placinta,se presara sare mare ,susan si se mai lasa la cuptor pana se incheaga compozitia(eu am mai lasat 30 min la foc mic)

Sa aveti pofta!!!

TIPS-URI

1

lg=lingurita

2

in felul acesta placinta iese umeda....daca doriti mai crocanta puneti deasupra numai ouale batute cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata cu branza sarata si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]