Pizza traditionala

de iullianna in Pizza, 8 Oct 2013 | 5976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • cate 1 lingurita rasa de sare si o lingurita de zahar
  • 1 cescuta ulei de masline
  • o cana de apa calduta
  • 400 g faina
  • sos de rosii
  • 250 g carnati
  • 300 g cascaval
  • 200 g salam
  • ciuperci
  • masline
  • 200 g sunca presata
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza traditionala:

Intr-un castronel, freci drojdia cu zaharul, 1-2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasi maiaua sa creasca la cald.

Cerni aproximativ 400g faina intr-un castron, iar in mijloc pui maiaua, oul, uleiul, 150ml apa si sarea. Framanti bine un aluat potrivit de moale. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de cateva minute.

Intinzi aluatul pana obtii un dreptunghi cu dimensiunile tavii de aragaz. Intepi aluatul din loc in loc, cu o furculita si il ungi cu sos de rosii.

Asezi salamul, sunca presata, carnatii, ciupercile, maslinele, iar la final presari cascavalul. La final se condimenteaza dupa gust.

Se coace pizza timp de 20-25 de minute, la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat de dovlecel si branza