Pizza cu salam vanatoresc

de Ina in Pizza, 9 Iun 2014 | 7834 vizualizari

 

Din cand in cand, ne mai rasfatam cu cate-o pizza ... :X Ingrasa, dar e buuuuna! :D :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 ml apa
  • 2,5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 2,5 lingurita sare
  • 800 g faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 400 g salam vanatoresc
  • 1 borcan ciuperci conservate
  • 1 ardei gras rosu, mare
  • 250 g cascaval
  • ketchup/ sos de rosii
  • 2 linguri mustar
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam vanatoresc:

Aluatul  l-am pregatit la masina de paine, folosind  pe programul framantare/dospire. 

Feliem salamul si maruntim ciupercile si ardeiul gras. Cascavalul il dam pe razatoarea mare.

Din aluatul obtinut facem doua pizza mari ( tava cu diametrul de 32 cm. ) Intindem aluatul cu sucitorul , il asezam in tava de copt pizza si il intepam cu o furculita , din loc in loc, ca sa nu se formeze basici la copt.

Preparam un sos  din 2 linguri de mustar si 2 de ketchup, cu care vom ungem suprafata blatului .

Asezam alternativ si circular felii de salam, ciuperci si ardei gras . 

Dam pizza la cuptor pana ce blatul se rumeneste usor. Acoperim intreaga suprafata cu cascaval ras si mai lasam in cuptor cca. 5 minute. 

Scoatem din cuptor,  feliem si servim fierbinte, cu sau fara sos de rosii / ketchup.

TIPS-URI

1

Nr. de portii se refera la nr. de tavi : 2 tavi rotunde, cu diametrul de 32 cm.

2

Nu este nevoie sa mai condimentam pizza, intrucat salamul vanatoresc este suficient de sarat si usor iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

JulyCris 1

10.06.2014, 15:07

Minunata!

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:07

Buna Buna!

laura_n 1

16.06.2014, 14:42

ce bine se mananca la Fetesti ))
de cand imi doresc sa ajung acolo ))
muaah!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza traditionala