Cu toate ca este prima data cand fac pizza cu piept de pui, ma declar foarte multumita de rezultat!:) Va astept si pe voi, e proaspat scoasa din cuptor!>:D
Aluat:
Topping:
Aluat:
Intr-un bol punem drojdia sfarmata, cele 2 lingurita de zahar, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.
Lasam 10 minute sa dospeasca.
Intr-un vas punem faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano.
Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.
Adaugam apoi uleiul de masline si mai framantam 10 minute.
Presaram putina faina peste aluat si-l acoperim cu un prosop curat.
Lasam pana isi dubleaza volumul.
Topping:
Pieptul de pui il spalam si il curatam, apoi il condimentam cu sare, piper si boia dulce.
Il punem la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei in ea si acoperim cu un capac.
Lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte, apoi intoarcem si pe cealalta.
Dupa ce e facut, il lasam sa se raceasca apoi il taiem feliute.
Ciupercile le tocam marunt iar ceapa o taiem rondele.
Cum procedam:
Scoatem aluatul pe masa infainata si il framantam putin.
Il impartim in doua (o parte mai mare si una mai mica).
Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivita, apoi asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.
Peste aluat punem bulion, apoi cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, asezam feliute de piept de pui, rondele de ceapa, ciuperci si masline.
Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenste frumos.
Se serveste calda.
Sa aveti pofta!
1
Din ingredientele de mai sus am obtinut o pizza cu diametrul de 32/32 cm si alta cu diametrul de 32/22 cm.
2
Se poate servi cu sos grecesc sau sos de rosii cu busuioc.
3
Se mai poate adauga si ardei gras sau feliute de rosii.