Pizza

de alilianaa in Pizza, 18 Ian 2013 | 4114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • varf de lingurita de sare
  • 200 g apa
  • 50 g ulei
  • 25 g drojdie
  • un borcan de ciuperci feliate
  • 250 g mozzarella
  • 200 g boabe porumb (cutie)
  • 200g salam de Sibiu
  • ketchup dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Blatul pizza: este un aluat clasic de pâine. Într-un bol se pune făina drojdia şi sarea. se amestecă în uscat. Peste acestea se pune apa încălzită. Se frământă un aluat omogen peste care se adauga şi ulei puţin câte puţin. Se pune la dospit. 

Cand aluatul a dospit se transferă pe un blat, se întinde cu un sucitor (atenţie sa nu se lipească de sucitor) şi se pune în tavă, unsă în prealabil cu ulei (eu am folosit o tavă de aragaz rotunda, din aluminiu).  Tava se introduce la cupor şi se lasă aluatul să coaca cca 3/4, după care se scoate  şi se adauga ingredientele (mozzarella, ciuperci, boabe de porumb, ketchup) în ordinea dorită. 

Se introduc din nou la cuptor pănă la coacerea completă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]