Preferata noastra :)
Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta.
Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa se incorporeze bine.
Punem aluatul 1 ora la dospit.
Intre timp, trecem la felierea celorlalte ingrediente: feliem salamul, rosiile, ceapa o taiem julien, iar ciupercile le stoarcem bine de zeama.
Dupa ce aluatul s-a dospit, il impartim in 2 pentru ca este suficient pentru 2 pizza si blatul nu trebuie sa fie prea gros.
Ungem tava pentru pizza cu ulei, punem 1 parte de aluat si intindem bine cu degetele pana la marginea tavii. Intepam aluatul cu o frculita din loc in loc, apoi il ungem cu bulion ( eu am avut bulion de casa) si presaram deasupra ingredientele alese.
Dam la cuptor, la 200 de grade C.
1
Aluatul creste mult mai repede daca este pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.
2
Intindeti pizza cu degetele, nu cu sucitorul.