Pirjoale de Sarbatori

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2009 | 17072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de piept de gaina tocata
  • 250 gr de cascaval olandez
  • 150 gr. Unt
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • foi de napolitane in foma ROTUNDA
  • faina de griu
  • 2-3 oua pentru impanare
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirjoale de Sarbatori:

Se toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute pentra ca sa primim o compozitie omogena.Se poate de batut bine si cu palemele in carnea tocata.

Se imparte carnea primita in gogosoase rotunde , se bate intre palme, se acopera cu doua napolitane, se stringe bine intre palme si se lasa pe un fund de lemn pe vre-o 10 minute c asa se inmoaie putin napolitanele .

Dupa aceia se tavalesc bine prin faina, apoi prin celelalte 2 oua batute si se prajesc pe tigaia, care a fost incalzita bine in prealabil. Se prajesc undeva vre-o 30 sec pe o parte si se intoarce repede pe alta parte c asa se prinda bine oul invelit.

Se scade temperatura de prajire. Dupa ce vedeti ca s-au invelit bine in prajitura scadeti temperatura cit mai mica , si prajitele bine inca vre-o 5-6 minute, cind pe o parte ,cind pe alta.
La masa se pot servi fierbint cu anumita garnitura, sau se pot raci bine , pune putin sub o greutate si se taia felii cum este aratat in fotografie si se pot servi la masa de sarbatoare in calitate de aperitiv cu alte rulade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirjoale de Sarbatori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

27.12.2009, 22:02

interesante parjoale ,nu imi imaginez cum ramane foaia de napolitana lipita bine de carne ,dar trebuie incercata .

anisoara 1

28.12.2009, 00:49

"Se imparte carnea primita in gogosoase rotunde , se bate intre palme, se acopera cu doua napolitane, se stringe bine intre palme si se lasa pe un fund de lemn pe vre-o 10 minute ca sa se inmoaie putin napolitanele. Acesta este tot secretul . Dar in momentul cind sunt tavalite prin faina si prin ou, este imposibil, ca sa se dezlipeasca. Voi expune si alte recete cu napolitane usor si repede de preparat si vei intelege ,ca napolitana se inmoaie si se contopeste cu carnea tocata sau cu alta implutura.

mihaelar63 1

17.12.2014, 20:14

Buna idee !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii cu mozzarella