Pilaf de orez si ciuperci

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 16 Feb 2011 | 7236 vizualizari

 

O mancare ideala(pentru cei carora le plac ciupercile..............ca mie una nu-mi plac) pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez
  • 1 cutie cu ciuperci taiate
  •  2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2-3 foi de dafin
  • ulei
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez si ciuperci:

Se spala orezul cu apa rece  si apoi se lasa la scurs.

Intr-o cratita punem ulei la incins si calim ceapa taiata julien si morcovul taiat cubulete.Cand ceapa devine aurie adaugam si orezul , amestecam bine si lasam la foc mic circa 5-10 min.Stingem cu apa (eu folosesc urmatoarea proportie:1 cana orez la 3 cani de apa), adaugam si ciupercile taiate , condimentam cu sare, adaugam si cateva foi de dafin , amestecam bine si lasam sa fiarba .Cand orezul este aproape gata fiert tragem vasul de pe foc, acoperim cu un capac si lasam asa pana cand orezul absoarbe toata zeama.

Asezonam cu patrunjel verde si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mirela0911 1

17.02.2011, 23:24

foarte bun, imi place

Bucataras Medi 1

20.02.2011, 20:03

Rocsi,cum sa ma supar?............

Bucataras Medi 1

20.02.2011, 20:04

Mirela, ma bucur ca iti place...............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post, din cartofi si ciuperci